x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מקלובה בקר
וכרובית


 
החומרים :
8-6 מנות
1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
2 בצלים גדולים , פרוסים דק
שומן לטיגון
מלח ופלפל שחור טחון טרי פלפל אנגלי טחון
תערובת תבלינים בהרט
ראש כרובית מפורקת לפרחים
3 כוסות אורז

אופן ההכנה:
1- מטגנים במחבת את הכרובית בשמן עמוק.
2- בסיר גדול וכבד מטגנים מעט את הבצל בשמן (עד שהבצל נהיה שקוף), מוסיפים
    את הבשר ומשחימים.
3- מוסיפים מים כך שיכסו את כל החומרים שבסיר, מוסיפים את כל התבלינים
    ומבשלים כשהסיר מכוסה, מעל להבה בינונית, עד שהבשר רך-כחצי שעה.
4- מנחים על הבשר שכבה של כרובית.
5- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומוסיפים מים, כך שיכסו את האורז.
    מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה
    עד שעה וחצי, עד שכל הנוזלים נספגים.
6- כשהתבשיל מוכן, נותנים לו לנוח כ-10 דקות, מסירים את המכסה ומניחים מגש
    שטוח מעל הסיר.
    הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה, טופחים קלות על התחתית ומרימים את
    הסיר ישר למעלה, כך שתתקבל עוגת שכבות מרשימה.

מקור המתכון : חיאווי בשארה
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה