מקלובה בקר
וכרובית
החומרים : 8-6 מנות 1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ 2 בצלים גדולים , פרוסים דק שומן לטיגון מלח ופלפל שחור טחון טרי פלפל אנגלי טחון תערובת תבלינים בהרט
ראש כרובית מפורקת לפרחים 3 כוסות אורז
אופן ההכנה: 1- מטגנים במחבת את הכרובית בשמן עמוק. 2- בסיר גדול וכבד מטגנים מעט את הבצל בשמן (עד שהבצל נהיה שקוף), מוסיפים
את הבשר ומשחימים. 3- מוסיפים מים כך שיכסו את כל החומרים שבסיר, מוסיפים את כל התבלינים
ומבשלים כשהסיר מכוסה, מעל להבה בינונית, עד שהבשר רך-כחצי שעה. 4- מנחים על הבשר שכבה של כרובית. 5- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומוסיפים מים, כך שיכסו את האורז. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד במשך שעה
עד שעה וחצי, עד שכל הנוזלים נספגים. 6- כשהתבשיל מוכן, נותנים לו לנוח כ-10 דקות, מסירים את המכסה ומניחים מגש
שטוח מעל הסיר. הופכים את הסיר בתנועה מהירה ובטוחה, טופחים קלות על התחתית ומרימים את
הסיר ישר למעלה, כך שתתקבל עוגת שכבות מרשימה.
מקור המתכון : חיאווי בשארה
|