"בזיילא"
אפונה עם בשר
החומרים: 1 ק"ג אפונה ירוקה טרייה 1 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות 4 שני שום חתוך לפרוסות 1 כף אבקת מרק בשר 1/2 ח' פטרוזיליה קצוצה 1 כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 4 כפות רסק עגבניות 1/4 כוס שמן זית לטיגון
2 כוסות מים
אופן ההכנה: מטגנים את הבשר בשמן חם מכל הצדדים, מוסיפים את השום לעוד דקה. מוספים את המים ומבשלים עם מכסה עד שהבשר בשל מוסיפים מים לשמור על הכמות הראשונית. בינתיים מוצאים את גרגירי האפונה מהתרמילים ומנכים בצד. בסיר בישול שטוח מחממים 2 כפות שמן זית, הפטרוזיליה והאפונה ומטגנים
תוך בחישה כ – 10 דקות,באש נמוכה. שהבשר מוכן מעברים את הבשר עם הנוזלים לסיר האפונה, מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפל, אבקת מרק הבשר. מערבבים, טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח, ומים. מבשלים למשך 20 דקות נוספות. מגישים עם אורז לבן.
|