בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
"בזיילא"
 אפונה עם בשר
 

 
החומרים:
1 ק"ג אפונה ירוקה טרייה
1 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות
4 שני שום חתוך לפרוסות
1 כף אבקת מרק בשר
1/2 ח' פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
4 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן זית לטיגון 
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבשר בשמן חם מכל הצדדים, מוסיפים את השום
לעוד דקה.
מוספים את המים ומבשלים עם מכסה עד שהבשר בשל
מוסיפים מים לשמור על הכמות הראשונית.
בינתיים מוצאים את גרגירי האפונה מהתרמילים ומנכים בצד.
בסיר בישול שטוח מחממים 2 כפות שמן זית,
 הפטרוזיליה והאפונה ומטגנים
תוך בחישה כ – 10 דקות,באש נמוכה.
שהבשר מוכן מעברים את הבשר עם הנוזלים לסיר האפונה,
מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפל, אבקת מרק הבשר.
מערבבים, טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח, ומים.
מבשלים למשך 20 דקות נוספות.
מגישים עם אורז לבן.
הדפס  דף זה

מקור המתקון:
גולשים
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה