x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
כופתה מעבזילה
אפונה עם קציצות בשר
בסגנון כפרי


 
החומרים:
1 ק"ג אפונה ירוקה טרייה
לבחור רק את התרמילים הצעירים
החלקים, והבשרנים.
2 בצלים חתוכים לתבעות
1 עגבניה גדולה חתוכה לריבועים
3 עלי כרפס (סלרי) רק הגבעולים
1 כפית פלפל שחור
קמצוץ כורכום
כף אבקת מרק בשר/עוף
1/4 כוס שמן זית
2 כוסות מים
מצרכים לקציצות:
1 קג` בשר טחון
3 ביצים
3 פרוסות לחם
4 בצל ירוק חתוך דק עם החלק הלבן
1 חופן כרפס (סלרי) רק העלים קצוצים
1 כף תבלין בהרט
מלח
פלפל שחור טחון
כפית סוכר
הכנת הקציצות:
להשרות את הלחם במים לסחט ולפורר לקערה.
להכניס את כל החומרים לקערה וללוש היטב,
להשהות כחצי שעה מכוסה בניילון במקרר,
להכין קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב, מוסיפים את הקציצות,
ומטגנים מסביב.
שוטפים היטב את האפונה, ומוצאים את הגרגרים בזהירות
כדאי לא לפגוע בתרמילים.
מנקים בעזרת סכין את התרמילים, מהקרום הקשה שבפנים,
ומ"חוטים" שבצדדים, משאירים רק את החלק הבשרני של התרמיל.
מוספים את הגרגרים עם התרמילים המנוקים לסיר הבישול,
בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם מים חמים (כמות מים עד לגובע התבשיל).
מוספים את המים לסיר לא לערבב כדי לא לפורר את הקציצות !
מבשלים על אש נמוכה עד שגרגירי האפונה מיתרכחים וכמות הנוזלים
תיצתמתם לחצי.
מגישים עם אורז ארוך לבן .
 
יש שמחליפים את הכרפס (סלרי) בפטרוזליה
 ומוספים 2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבועים גדולים.

מקור המתקון:
גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה