מצרכים לקציצות:
1 קג` בשר טחון
3 ביצים
3 פרוסות לחם
4 בצל ירוק חתוך דק עם החלק הלבן
1 חופן כרפס (סלרי) רק העלים קצוצים
1 כף תבלין בהרט
מלח
פלפל שחור טחון
כפית סוכר
הכנת הקציצות:
להשרות את הלחם במים לסחט ולפורר לקערה.
להכניס את כל החומרים לקערה וללוש היטב,
להשהות כחצי שעה מכוסה בניילון במקרר,
להכין קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב, מוסיפים את הקציצות,
ומטגנים מסביב.
שוטפים היטב את האפונה, ומוצאים את הגרגרים בזהירות
כדאי לא לפגוע בתרמילים.
מנקים בעזרת סכין את התרמילים, מהקרום הקשה שבפנים,
ומ"חוטים" שבצדדים, משאירים רק את החלק הבשרני של התרמיל.
מוספים את הגרגרים עם התרמילים המנוקים לסיר הבישול,
בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם מים חמים (כמות מים עד לגובע התבשיל).
מוספים את המים לסיר לא לערבב כדי לא לפורר את הקציצות !
מבשלים על אש נמוכה עד שגרגירי האפונה מיתרכחים וכמות הנוזלים
תיצתמתם לחצי.
מגישים עם אורז ארוך לבן .
יש שמחליפים את הכרפס (סלרי) בפטרוזליה
ומוספים 2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבועים גדולים.