x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
לובְּיה (لوبية)
 עם בשר
הלוביה נהדרת כתוספת למנה עיקרית,
אך גם כמנה בפני עצמה.
מוגשת באופן מסורתי עם אורז לבן מבושל .


 
 
החומרים:
1 ק"ג לוביה טרייה וירוקה חתוכה לחלקים של 4 – 5 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
1 ק"ג בשר בקר לגולש חתוך למרובעים
1/2 כוס שמן זית
2 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור
מים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בישול (רחב ושטוח) , מטגנים את הבצל עד שיזהיב,
מוסיפים את הבשר וסוגרים את בשר מסביב ומוציאים מהסיר.
מכניסים לסיר את הלוביה,עגבניות,והפלפל השחור, ומבשלים תוך בחישה 10 דקות.
מחזירים לסיר את הבשר.
מדללים במים חמים את הרסק אבקת המרק, ומוסיפים לסיר, מוסיפים מים עד לגובה
הלוביה והבשר ומבשלים על "פתיליה" או אש נמוכה מאוד למשך 4 שעות.
מגישים חם לצד צלחת גדולה של אורז .
 

מקור המתכון:
גולשים

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה