x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מַנְזַלֶה חַלַבִּיֶה
תבשיל בשר וחצילים
עם גרגירי חומוס 
 

 
החומרים-ואופן ההכנה :
2 כוסות גרגירי חומוס - להשרות במקרר ל 24 שעות,
לקלף !, לשטוף ולסנן,
2 חצילים גדולים - לפרוס לעובי של כ- 1ס"מ, לפזר על הפרוסות מלח,
להשהות במסננת 3 שעות, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. .
4 בצלים גדולים - לחתוך לפרוס ולטגן עד הזהבה.
1 ק"ג בשר שומני (אסדו ללא עצמות טוב מאוד או שפונדרה)
לחתוך לרבועים גדולים, ולטגן משניי הצדדים, בשמן חם כדיי לסגור אותו.

הבישול:
להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס
המבושלים, ומעל החומוס שכבת בשר, ומעל לבשר לפזר את הבצל המטוגן.
להמשיך כך שכבות שכבות עד גמר החומרים.
להכין 4 כוסות מים חמים להוסיף למים תבלינים כמו: אבקת מרק בשר או עוף,
פלפל שחור, כמון, ובהרט.
מוסיפים מעל כל השכבות את המים עד גובה התבשיל.
לשים מכסה פנימי על השכבה העליונה כדי שלא יצופו במהלך הבישול
ומעל הסיר את המכסה הרגיל לבשל
להביא לרתיחה, ואז להעביר לתנור לחום נמוך של 120 מעלות בערך 12 שעות.
שעה לפני המזיגה להסיר את המכסה הפנימי, להכניס כלי שיאפשר להניח את
הסיר בשיפוע (בתוך התנור),זאת כדי להפשר להסיר את כל
שמן שמצטבר מעל לתבשיל .

הדפס  דף זה

מקור המתכון : גולשים
 
קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה