קובה במגש
החומרים : 1 ק"ג בשר טחון – "פאלדה" 750 גר' + 250 גר' שומן כבש 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק 1 בצל גדול קצוץ דק 5 י"ח תפו"א גדולים קלופים 2 בצל גדולים קלופים 3 עגבניות בשלות גדולות כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 2 כוסות מים / ציר בקר 1 כף תבלין לקבב של "חינאוי" (או באהרט)
אופן הכנה: 1- מערבבים את הבשר הטחון ( פאלדה ) שומן כבש , בצל קצוץ ,פטרוזיליה
קצוצה כף תבלין "חינאוי" (באהרת מערבבים היטב עד לקבלת מאסה אחידה. 2- מחממים תנור לחום של- 280c 3- מכינים מהבשר הטחון קציצות קבב עגולות ומשטחים אותם לגודל טבעות הבצל{להרטיב
את הידיים עם מעט מים} 4- חותכים את תפו"א לטבעות, ומניחים בתחתית מגש אפייה { יש צורך בשימון המגש עם שמן זית} 5- מניחים את קציצות הקבב ע"ג תפו"א 6- חותכים את הבצלים לטבעות ומניחים ע"ג הקבב 7 -חותכים את העגבניות לטבעות ומניחים מעל הבצל יוצקים מעל מים או ציר בקר.
ממלחים עם מלח גס מפלפלים ומכניסים לתנור בחום 280c ל-30 דקות. בתום 30 דקות לבדוק עם מזלג את תפו"א מוכנים. ניתן להוסיף מעט מים ולאפות עוד 10 דקות.
*מומלץ להגיש עם טחינה טובה
"חנאווי בשארה"
|