בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

קובה במגש

 
 
החומרים :
1 ק"ג בשר טחון – "פאלדה" 750 גר' + 250 גר' שומן כבש
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל גדול קצוץ דק
5 י"ח תפו"א גדולים קלופים
2 בצל גדולים קלופים
3 עגבניות בשלות גדולות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים / ציר בקר
1 כף תבלין לקבב של "חינאוי" (או באהרט)
 
אופן הכנה:
1- מערבבים את הבשר הטחון ( פאלדה ) שומן כבש , בצל קצוץ ,פטרוזיליה
    קצוצה כף   תבלין  "חינאוי" (באהרת מערבבים היטב עד לקבלת מאסה אחידה.
2- מחממים תנור לחום של- 280c
3- מכינים מהבשר הטחון קציצות קבב עגולות ומשטחים אותם לגודל טבעות הבצל{להרטיב
    את הידיים עם מעט מים}
4- חותכים את תפו"א לטבעות, ומניחים בתחתית מגש אפייה { יש צורך בשימון המגש עם שמן זית}
5- מניחים את קציצות הקבב ע"ג תפו"א
6- חותכים את הבצלים לטבעות ומניחים ע"ג הקבב
7 -חותכים את העגבניות לטבעות ומניחים מעל הבצל יוצקים מעל מים או ציר בקר.
    ממלחים עם מלח גס מפלפלים ומכניסים לתנור בחום 280c ל-30 דקות.
    בתום 30 דקות לבדוק עם מזלג את תפו"א מוכנים. ניתן להוסיף מעט מים ולאפות עוד 10 דקות.
*מומלץ להגיש עם טחינה טובה
 
"חנאווי בשארה"
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה