סיניה של חצילים
עם בשר וטחינה
החומרים: 2 חצילים גדולים, ½ ק"ג בשר בקר טחון, כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית כמון, 1 בצל גדול קצוץ, שמן זית לטיגון עמוק, ¼ כוס טחינה גולמית, ¼ כוס מים או יותר לפי הצורך, מיץ מלימון אחד, צרור פטרוזיליה חצי ראש שום כתוש. צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה: פורסים את החצילים לאורכם לפורסות בעובי 1 ס"מ, בוזקים על החצילים מלח בכמות נדיבה, ומעברים למסננת למשך 3 שעות לניקוז הנוזלים. סוחטים את יתרת הנוזלים במגבת ומטגנים בשמן עמוק וחם. מתבלים את הבשר, בפלפל שחור, קינמון, כמון ומלח, מוספים את הבצל הקצוץ ולשים בידיים לעיסה אחידה. מכינים את הטחינה עם המים, מיץ הלימון, וקורט מלח, מוסיפים פטרוזיליה ושום. בוחשים לבלילה אחידה, ודלילה (להוסיף מים אם יש צורך) . משמנים תבנית אפיה מלבנית. מרפדים את תחתיתה בפרוסות החצילים ועליהן משטחים את עיסת הבשר.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) 25 דקות. מוצאים מהתנור ומזליפים את הטחינה למעלה (או שמכסים את כל הבשר בטחינה),
ומחזחרים לתנור לעוד 5 דקות.
מגישים חם.
מתכון גולשים
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|