בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

בשר ראש
עם חצילים קלויים
 
 
 
החומרים:
1 ק"ג בשר ראש טרי
2 חצילים גדולים
10 שני שום גדולים
1 כפית כמון מזרחי
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
קולים את החצילים ומנקים מקליפתם, קוצצים גס בעזרת סכין.
מערבבים את כל החומרים,
כולל שיני השום בשלמותם ומכניסים לסיר.
מכניסים לתנור בחום בנוני נמוך למשך 4 שעות.
המהדרים מבשלים בכלי חרס על פתיליה,
כשהסיר מכוסה במין סמיכת צמר מיוחדת.
רצוי - בהגשה לפזר פטרוזליה קצוצה וצנוברים קלאוים


מקור המתכון:
גולשים
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה