x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
בשר עם חומוס וחוביזה
תבשיל מיוחד לחודשי החורף שאז ניתן
למצאו חומוס ירוק וחובזה.
.

חומרים (4-6 מנות):
1 ק"ג חומוס ירוק מנוקה מהתרמיל
 או 3 כוסות גרגרי חומוס, מושרים לילה במים עם כפית סודה לשתייה
1 ק"ג בשר כתף או חזה חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים , קלופים וחתוכים לרבעים
2 לימונים פרסיים, חצויים (להוצי את הגרעינים)
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף בהראט
400 גרם עלי חוביזה 
3 עגבניות חתוכות לרבועים
מיץ וקליפה מגוררת דק מלימון אחד

אופן האכנה :
ממניחים את גרגרי החומוס המנוקה בסיר,  מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים על אש קטנה מאוד.

בסיר כבד ורחב מחממים את השמן ומזהיבים את קוביות הבשר מכל הצדדים (כ-10 דקות).
מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים יחד כ-3 דקות. מוסיפים את גרגרי החומוס עם חלק ממי הבישול שלהם,
עד לכדי כיסוי של התבשיל מטביעים בנוזלים שבסיר גם את הלימונים הפרסיים.

מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהבשר רך (שעתיים וחצי-שלוש שעות).
מתבלים באבקת המרק ובפלפל. בודקים מפעם לפעם שיש נוזלים בסיר,
 ואם צריך - מוסיפים מעט מים.

שוטפים את עלי החוביזה, סוחטים, קוצצים גס ומוסיפים לסיר,מוספים את העגבניות.
מוספים את הטבלין בהראט, מערבבים ומבשלים עד שהעלים נעשים כהים ומאבדים מנפחם (כ-5 דקות).

מפזרים על התבשיל קליפת לימון מגוררת וסוחטים פנימה גם את מיץ הלימון.
מגישים עם מוגרביה. (קוסקוס ערבי)
 
מקור המתכון : גולשים
 
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה