בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סלט עילת
 (עולש בר)

מתכון ערבי מסורתי מעולש בר , לכל מי שאהב את המרירות שבירק הזה. 

המצרכים:
קילו עילת
2 בצלים גדולים קצוצים לרצועות
חצי כוס שמן זית
שני לימונים
2 ליטר מים

אופן ההכנה:
מביאים את המים עד לרתיחה חזקה.
שוטפים את העילת מתחת לברז וקוצצים לחתיכות גדולות.
מסננים את העילת ומוסיפים למים הרותחים למשך כ- 5 דקות.
מוציאים מן המים ומסננים  ומועכים אותם בידיים עד שלא נשאר טיפת מים.
מניחים את שמן הזית במחבת או בסיר מחממים את השמן ומוסיפים
את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים.
מוסיפים את העילת, מערבבים ביחד כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח לפני שמורידים.
מורידים מן האש ומוזגים אותו לצלחות.
חותכים את הלימונים כל לימון ל- 4 פלחים ומגישים בצלחת
לתוספת טעם חמצמץ ואוכלים.

יש מגזרים שמוסיפים מעט פפריקה חריפה
 
 
 
                        זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
                                                                      מותר לעשן בכל מקום !
                           לעשן אפילו במטוס?
                                                                                        סיגירה שניתן לעשן בכל מקום
                                                                                    ללא רעלים וניקוטין , פשוט לעשן בכיף

                                                                                         http://www.tako.co.il
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה