בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

 תערובת חמוצים (טרשי)

חומרים:
1 כוס חומץ הדרים
2 כפות מלח
2 כוסות מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 1- 2 ס"מ
1 ראש כרובית קטנה לפורר לפרחים.
1 גמבה חתוכה לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
3 מלפפונים קטנים חתוכים לעיגולים בעובי 4- 5 ס"מ
1/2  כרוב לבן קטן חתוך לקוביות בינוניות
1 יח'  "בישבש" שומר חתוך
2 יח' פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות
1 או 2 ראשי שום מקולף (שיניים שלמות)
5 יח' עלי  דפנה
5 יח' עלים של ענבים
5 יח' פלפל אנגלי (לשבור את הפלפל)
אופן ההכנה:
להרתיח את החומץ עם המים והמלח
כשהמים רותחים יש להכניס לסיר את הירקות ולהוציא
אחרי 5 דקות.
להכין צנצנת זכוכית גדולה עם מכסה אטום בגומייה,
לשטוף את פנים הצנצנת במים רותחים, להכניס את הירקות
וביניהם לשים את השום, עלי הדפנה,
טבעות הפלפל החריף ועלי הענבים.
למזוג פנימה את המים עם החומץ, עד גובה פתח הצנצנת,
להשתדל לא להשאיר אוויר, לסגור ולהמתין 4 ימים בערך.
יש שמוסיפים מעט כורכום שנותן צבע זהוב לירקות.
 
מקור המתכון:
גולשים

 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה