x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

סלטה משוויה
הסלט הזה קרוי משוויה כי משווי בערבית זה שרוף. על האש.
את כל הירקות של הסלט צלויים היטב על המנגל עד שישחימו.

  

 
החומרים :
4 עגבניות בינוניות אדומות (לא רכות)
2 פלפלים חריפים גדולים
2 פלפלים אדומים גדולים ועבים
2 פלפלים ירוקים גדולים ועבים
4 בצלים בינוניים
4 שיני שום טרי כתוש
פלפל שחור
כמון
מלח
1/2 כוס שמן זית

ההכנה :
צולים את כל הירקות על האש עד שישחימו היטב.
להוציא מהאש ולהעביר לקערה לקירור (טיפ : להעביר לשקית ניילון ולסגור את הפתח,
פעולה זאת תקל על קילוף הירקות)
לקלוף את כל הירקות , בבצל להשאיר קצת מהמעטפת השחומה (לא פחם),
להוציא מהפלפלים את הגרעינים ומהעגבניות את השורש.
את כל מה שקילפנו, מעבירים לקרש חיתוך ובסכין טובה קוצצים גס את הכול.
להעביר לקערה ובעזרת הידיים אנחנו מתחילים לתבלן. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית,
שום טחון, מלח, כמון, פלפל שחור.
ממשיכים לערבב עם הידיים , טועמים ומתקנים תיבול.
(פעולת הערבוב עם הידיים עדינה יותר ולא "תקבצ'ץ" את הירקות)
מעבירים לצלחות הגשה ומזליפים מעל משמן הזית.

 

מקור המתכון:  גולשים
 
                        זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
                                                                      מותר לעשן בכל מקום !
                           לעשן אפילו במטוס?
                                                                                        סיגירה שניתן לעשן בכל מקום
                                                                                    ללא רעלים וניקוטין , פשוט לעשן בכיף

                                                                                         http://www.tako.co.il

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה