בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

סלט חצילים קטנים

להכין יום מראש. החצילים הקטנים מתאימים גם להחמצה וגם למלוי בבשר.
יש שני צבעים: שחורים וסגולים-ורודים.
האחרונים מתאימים יותר להחמצה.


מצרכים :
חצילים קטנטנים בלאדי, שחורים או סגולים
3 כפות מלח לימון
פלפל גדול ירוק
פלפל גדול אדום
2 עגבניות
6 שיני שום גדולות
כף מלח
¼ כוס שמן זית
 
אופן ההכנה:
לסלק את גבעולי החצילים ולהכניס אותם לסיר גדול.
להוסיף כליטר מים, לכסות ולהביא לרתיחה.
כאשר המים רותחים, להוסיף לסיר מלח לימון,
להניח משקולת (צלחת הפוכה למשל) על החצילים, כדי שיהיו טבולים,
לשוב ולכסות, לבשל על אש גדולה ברתיחה נמרצת כעשר דקות,
עד שהחצילים מתרככים (לבדוק עם שיפוד או סכין).
להוציא החצילים למסננת, לשמור את מי הבישול!!!
לקרר גם את החצילים וגם את מי הבישול.
לחתוך כל חציל לאורך לרבעים.
להחזיר החצילים החתוכים למי הבישול המקוררים.
לקצוץ לחתיכות קטנות את הפלפלים ולהוסיף.
לחתוך העגבניות לקוביות ולהוסיף.
למעוך ולהוסיף את שיני השום.
להוסיף מלח ושמן זית ולערבב. לקרר יום אחד ולהגיש.

 
הדפס דף זה !
 
מקור המתכון:
סדנת בישול עם השף חוסאם עבאס

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה