x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

חוביזה מבושלת עם בצל

 
מנה שאפשר לאכול סתם כך ואפשר להשתמש בה כמילוי לפטאיר,
את עלי החוביזה אפשר למצוא בשדות ובחצרות בשפע.
ללקט רק את הצמח עם העלים החלקים !

חומרים:
1 ק"ג עלי חוביזה (חלמית) שטופים היטב וחתוכים דק
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות דקות
1/4 כוס שמן זית
מלח לימון
פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם

 
אופן ההכנה:
שמים את הבצל בסיר עם שמן עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את עלי החוביזה והמלח, הפפריקה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות.
עד שכל הנוזלים מתאדים , מורידים מהאש ומוספים את מיץ הלימון ומתבלים לפי הטעם.
מגישים חם או קר.
 
* הערה: מי שקוטף את החוביזה בשדה כדאי שידע שיש שני מינים: אחד מהם עם שערות,
שהוא בלתי אכיל והסוג השני, בעל עלים חלקים, שהוא אכיל ומומלץ לקטוף אותו ממש עכשיו לפני שהוא פורח.
 
 
 מקור המתכון : גולשים
 
ביטוח רכב – השוואת מחירים
בצע השוואה חכמה בין חברות הביטוח
וקבל את המחיר המתאים לך.

http://www.best-insurance.co.il
 
 

"

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה