בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
חציל קלוי בטחינה
זה אחד הסלטים הפופולריים בכל שולחן של
סעודה מסורתית.


החומרים:
2 חצילים גדולים
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 שיני שום כתושות
טחינה גולמית לפי הצורך לכמות החצילים
1 פלפל ירוק קטן קצוץ דק (לא הכרחי)
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם (בערך כפית אחת)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
ההכנה:
לצלות את החצילים על אש פתוחה (על מנגל, פתיליה, או גז)
הפכו את החציל לכל הצדדים עד שהחציל מתרכך ומפריש נוזלים.
הניחו לחציל להתקרר במגש פתוח.
קלפו ונקו את קליפת החציל על יבש (לא לשטוף את החציל,
כדי לא לאבד את טעם הצלייה).
לקצוץ את החציל דק דק בעזרת סכין . (לא בעזרת מעבד מזון)
להוסיף את כל החומרים ולערבב עד שהטחינה מתאחדת עם
החציל (אם יש צורך, להוסיף טחינה ומלח לפי הטעם).
להגיש בצלחת ולפזר את הפטרוזיליה על הסלט.
 
הדפס דף זה !

מקור המתכון : גולשים
 
  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה