חצילים כבושים בשמן ממולאים באגוזים
חצילים קטנים כבושים בסיגנון ערבי סורי
החומרים : 1 ק"ג חצילים קטנטנים 2 כוסות שמן זית 1/4 כוס מלח 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 2 פלפלים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי) 1 ראש שום קצוץ דק 1/4 כפית מלח למלית 1/4 כוס מים
אופן ההכנה :
1. מסלקים גבעולים ושוטפים היטב את החצילים. מרתיחים כ- 10 דקות. שוטפים שוב, מסננים מהמים ומצננים.
2. חותכים בסכין חתך קטן לאורך החציל.
3. מכינים את המלית: מערבבים אגוזים,פטרוזיליה, פלפל ירוק, שום ו-1/4 כפית מלח.
4. ממלאים את החצילים במלית ומסדרים בצנצנת זכוכית כשהם שכובים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה.
5. ממיסים 1/4 כוס מלח ב-1/4 כוס מים ושופכים מעל החצילים. שופכים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית ומחכים שבוע.
הדפס דף זה !
מקור המתכון : נואל אבו-גוש
זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
מותר לעשן בכל מקום !
|