x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
חביתת אפונה
 
 

 
החומרים (4 מנות):
300 גרם אפונה טריה, (את הקליפה מנקים מהקרום הפנימי, ו"מהחוטים"
שבקצבות התרמיל, וחותכים למרובעים,) או כמות זהה של אפונה קפואה
קטנה מופשרת.
6 יח' בצלים ירוקים קצוצים.
1/4 כוס שמן זית.
8 ביצים.
1 יח' פלפל ירוק חריף או מתוק קצוץ
לפי הטעם פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את האפונה, הבצל והפלפל כ-10 דקות, עד שהירקות מיתרככים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.  מתבלים ומגישים כשהביצים מתייצבות
אך לא מתייבשות.
מגישים חם בצלחת או בתוך פיתה חמה.
 

הדפס דף זה !
 
 


 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה