x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

חביתיות חצילים

 
החומרים לחביתיות :
2 חצילים גדולים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס פרורי לחם
3 ביצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות קינמון טחון
1 כוס שמן זית לטיגון


לרוטב:
1 כוס מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
2-3 שני שום כתוש
מלח לפי הצורך (לפי מליחות החביתיות)

אופן ההכנה:
לקלות את החצילים על האש.
לקלף את החצילים ולרסק בעזרת מזלג.
לערבב בקערה את החציל עם כל חומרי החביתיות, ולהניח את התערובת
למשך 10 דקות.
לחמם מחבת עם שמן זית לטיגון, להנמיך לאש בינונית ולטגן את החביתיות
(הגודל: כף מלאה כל אחת).
כשהחביתיות מזהיבות משני הצדדים להוציא ולהניח על נייר סופג.
לערבב את כל חומרי הרוטב.
בהגשה – לסדר חביתיות בצלחת שטוחה ולמזוג מעל רוטב ולפזר מעת קוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

 
הדפס דף זה !

מקור המתכון:  גולשים
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה