חביתיות חצילים
החומרים לחביתיות : 2 חצילים גדולים מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס 1/2 כוס פרורי לחם 3 ביצים צרור פטרוזיליה קצוצה 2 כפיות קינמון טחון 1 כוס שמן זית לטיגון
לרוטב: 1 כוס מיץ לימון טרי 4 כפות שמן זית 2-3 שני שום כתוש מלח לפי הצורך (לפי מליחות החביתיות)
אופן ההכנה: לקלות את החצילים על האש. לקלף את החצילים ולרסק בעזרת מזלג. לערבב בקערה את החציל עם כל חומרי החביתיות, ולהניח את התערובת למשך 10 דקות. לחמם מחבת עם שמן זית לטיגון, להנמיך לאש בינונית ולטגן את החביתיות (הגודל: כף מלאה כל אחת). כשהחביתיות מזהיבות משני הצדדים להוציא ולהניח על נייר סופג. לערבב את כל חומרי הרוטב. בהגשה – לסדר חביתיות בצלחת שטוחה ולמזוג מעל רוטב ולפזר מעת קוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
מקור המתכון: גולשים
|