מנזלה תבשיל חומוס וחצילים שמקורו בלבנון.
החומרים : 4 חצילים פרוסים (ממליחים ומעברים למסננת למשך 3 שעות). 3 בצלים גדולים (לפרוס לטבעות ). 3 עגבניות גדולות (לפרוס לעיגולים, 4 פרוסות מכל עגבנייה) 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית תבלין בהרת 1 כפית כמון 2 כפות אבקת מרק עוף. 11/2 כוס חומוס גרגירים.(להשרות כ 12 שעות לפחות)
אופן ההכנה : מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן זית או תירס. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מטגנים את טבעות העגבניות רק עד שיתאפשר להסיר את הקליפה. בסיר רחב וגם גבוה מכינים קרקעית מבצל מטוגן. מעליה מניחים בסדר מופתי חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות) מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס. מעל לחומוס מניחים את העגבניות פרוסה ליד פרוסה. מעליהם מניחים את החצילים, ומעל לחצילים שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו. ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר, בהתחלה מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומיד מעבירים לאש נמוכה. משך הבישול כשעתיים שלוש. מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב.
* אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף פלפל חריף או כפית פלפל שחור.
|