x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מנזלה
תבשיל חומוס וחצילים שמקורו בלבנון. 
 

החומרים :
4 חצילים פרוסים (ממליחים ומעברים למסננת למשך 3 שעות).
3 בצלים גדולים (לפרוס לטבעות ).
3 עגבניות גדולות (לפרוס לעיגולים, 4 פרוסות מכל עגבנייה)
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית תבלין בהרת
1 כפית כמון
2 כפות אבקת מרק עוף.
11/2 כוס חומוס גרגירים.(להשרות כ 12 שעות לפחות)
 
אופן ההכנה :
מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן זית או תירס.
מטגנים את הבצל עד להשחמה.
מטגנים את טבעות העגבניות רק עד שיתאפשר להסיר את הקליפה.
בסיר רחב וגם גבוה מכינים קרקעית מבצל מטוגן.
מעליה מניחים בסדר מופתי חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות)
מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס.
מעל לחומוס מניחים את העגבניות פרוסה ליד פרוסה.
מעליהם מניחים את החצילים, ומעל לחצילים
שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו.
ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר,
בהתחלה מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומיד מעבירים לאש נמוכה.
משך הבישול כשעתיים שלוש.
מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב.
* אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף פלפל חריף או כפית פלפל שחור.
 
הדפס דף זה !
 
מקור המתכון : גולשים
 
 


 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה