בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מג'דרה  אורז
המג'דרה הינו מתכון נפוץ בקרב ערביי ישראל.
השילוב של העדשים עם האורז,
נותן תוספת נאה גם עם סלט ערבי וגם עם יוגורט,
ועוד שילובים רבים.

 
החומרים:
‏1 כוס עדשים ירוקות‏.  להשרות במים למשך 4 שעות.
5 כפות שמן זית.‏
4 בצלים קצוצים דק.‏
‏2 כוסות אורז שטוף היטב במים זורמים. ‏
‏ 2 כפיות גדושות מלח דק
1 כפית פלפל שחור, טחון טרי
1/2 כפית כורכום
‏4.5 כוסות מים
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים למשך 4 שעות. מסננים, מעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד ‏כיסוי ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות ‏ומסננים את המים.
מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את האורז, ‏מתבלים במלח ופלפל, כמון וכורכום. מטגנים 2 דקות.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.‏
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ 20 דקות.
מכבים, ‏משהים 15 דקות ומערבבים. ‏
יש בשלנים המוסיפים 1/2 כפית קינמון או 1/2 כפית כורכום לתבשיל.

הדפס דף זה !

מקור המתכון: גולשים
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה