בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 עדשים עם אטריות
סוג של מג'דרה על בסיס של אטריות "עָדָס וּרֵשְטָה"
 
החומרים:
1 כוס עדשים חומות מושרים במים ל 6 שעות לפחות
150 גרם אטריות ביצים שטוחות רחבות
1 כפית מלח
1 כפית כמון
קמצוץ פלפל שחור (לא הכרחי)
1 כפית סומק
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
כ 3 כפות שמן זית.
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עם המים כ – 15 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את האטריות, המלח, הפלפל, והכמון, בוחשים וממשיכים
בבישול עד שהאטריות מתרככות וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה .
עד שרמת המים נהיית מזערית והתבשיל מקבל מרקם של נזיד סמיך.
מוסיפים את הבצל, הסומק בוחשים ומורידים מהאש.
מעבירים לצלחות הגשה או קעריות אישיות, ומניחים להתקרר.

* יש המעדיפים את התבשיל קר מהמקרר, וכאלו המעדיפים אותו בחום החדר.
* יש המבשלים את התבשיל ללא הבצל והסומק, ואת הבצל המטוגן
   עם הסומק מפזרים על המנה.
* אחרים יטגנו עם הבצל והסומק רצועות דקות של גזר ואת התערובת
   הזו מוסיפים על המנה.
   הכל תלוי מההרגלים מהמטבח של אמא.

הדפס דף זה !
 
מקור המתקון: גולשים

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה