במיה ברוטב עגבניות
תוספת/סלט מקובלת על כל שולחן
המצרכים: חצי ק"ג במיה טרייה 3-4 עגבניות נאות 1-2 כפות רסק עגבניות 1/2 פלפל אדום בינוני בצל קטן עד בינוני 3-4 שיני שום 1/3 כפית סוכר מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הבמיה:
א. שוטפים את הבמיה היטב היטב. ב. בסכין חדה, מסירים את שורשי הגבעול, עד למרחק של כ-3-4 מ"מ מהפרק. בסיס הבמיה הקטום צריך לקבל צורה כמעט חרוטית. ג. שוטפים שוב היטב, מסננים ומייבשים (כמה שייקח ייקח. בינתיים אפשר להכין את הרוטב). ד. מטגנים את הבמיה עד הזהבה במחבת, יפה יפה מכל הצדדים, במעט מאד שמן ומסירים מהאש.
הכנת הרוטב:
ה . קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עד שהוא מתחיל להזהיב. ו. פורסים את הפלפל האדום לפרוסות דקות ומוסיפים עם מעט מים, מכסים ומאדים מספר דקות. ז . חותכים את העגבניות לקוביות (מומלץ לקלף ולרוקן גרעינים לפני, אבל לא הכרחי). מוסיפים לסיר, ממליחים ומכסים. מבשלים מספר דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהנוזלים בעגבניות מתאדים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. ממשיכים לבשל עד להתרככות העגבניות (כ-10 דקות ביום טוב). ח . מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והפלפל השחור ומתבלים עוד מספר דקות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מבשלים עד שהרוטב אחיד (מספר דקות).
בישול הבמיה:
ט. מוסיפים את הבמיה לסיר ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה. י. אחרי כמה דקות פורסים לפרוסות דקות ומוסיפים גם את שיני השום.
יא. ממשיכים לבשל עד להתרככות הבמיה, בדרך-כלל 10-15 דקות (תלוי בגודל, בהצלחת הטיגון ובמשך הייבוש).
הדפס דף זה !
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|