x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
תבשיל פריקי (פריקה)
הפריקי היא חיטה ירוקה שעברה קלייה/עישון,
 המעניקה לה את הארומה המעושנת.
מומלצת בחום כתוספת למנות הבשריות.



 
החומרים ל-6 מנות:
שמן זית.
250 גר' אטריות ביצים דקות.
6 כוסות ציר עוף או בשר.
3 כוסות פריקי, גרוסות.
מלח.
פלפל שחור גרוס.
חופן בוטנים וצנוברים קלויים
 
 
אופן ההכנה:
מטגנים את האטריות במחבת עם מעט שמן זית, עד שהן משנות את צבען לחום
(לא שרוף)
מרתיחים בסיר את הציר. כשהוא רותח, מוסיפים לתוכו את הפריקי ומתבלים במלח
ובפלפל שחור גרוס.
מביאים לרתיחה חוזרת ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך כ-15-20 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את האטריות המטוגנות.  מערבבים ומשאירים בסיר
מכוסה 10 דקות נוספות. מגישים חם.
מגישים בגבעה זרועה בוטנים וצנוברים קלויים 
 
 
הדפס דף זה !
 
מקור המתכון : http://ifeel.co.il/page/11783
מתוך מגזין דרך האוכל
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה