תבשיל פריקי (פריקה) הפריקי היא חיטה ירוקה שעברה קלייה/עישון,
המעניקה לה את הארומה המעושנת. מומלצת בחום כתוספת למנות הבשריות.
החומרים ל-6 מנות: שמן זית. 250 גר' אטריות ביצים דקות. 6 כוסות ציר עוף או בשר. 3 כוסות פריקי, גרוסות. מלח. פלפל שחור גרוס.
חופן בוטנים וצנוברים קלויים
אופן ההכנה: מטגנים את האטריות במחבת עם מעט שמן זית, עד שהן משנות את צבען לחום
(לא שרוף) מרתיחים בסיר את הציר. כשהוא רותח, מוסיפים לתוכו את הפריקי ומתבלים במלח
ובפלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה חוזרת ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך כ-15-20 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את האטריות המטוגנות. מערבבים ומשאירים בסיר
מכוסה 10 דקות נוספות. מגישים חם.
מגישים בגבעה זרועה בוטנים וצנוברים קלויים
|