בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מג'דרה בורגול
מג'דרה מיוחדת שמבשלים בעיקר במטבח הערבי  בצפון הארץ.
 
 
 

 
החומרים:
1 כוס עדשים חומים (רצוי אורגניות קטנות)
3 כוסות מים
1 כוס בורגול גס
1 בצל גדול מאוד קצוץ דק
3 כפות שמן זית
קורט כמון (לא חובה)
קורט קינמון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1.מבשלים את העדשים עם המים והכמון, הקינמון והפלפל בסיר בינוני מכוסה.
2.בזמן שהעדשים מתבשלים, מחממים את השמן במחבת או בסיר קטן,
  וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל על אש קטנה!!!
  שימו לב, השמן ירתח בעדינות והבצל יהיה מטוגן לגוון חום אדמדם עמוק
  בתוך כעשרים דקות. בשלבים האחרונים של הטיגון יש להשגיח שלא ישרף.
  הבצל רגיש מאוד לשריפה בשלב זה ויתכן שיהיה צורך לערבב אותו מדי פעם
  כדי שיטוגן באופן אחיד.
3.כאשר העדשים רכים (בערך אחרי 20-30 דקות בישול) מוסיפים לסיר את הבצל
  עם השמן והבורגול. מערבבים ומתבלים במלח לפני הטעם. מכסים את הסיר
  ומבשלים 5 דקות. מכבים את הלהבה, ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-10 דקות.

הדפס דף זה !
 
 


 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה