בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סִינִיֶה
כפתה עגל (קבב) בטחינה
הכלי שבו מבשלים את המנה הזאת נקרא "סינייה"
ומכאן השם הנפוץ יותר של המנה.
 

 
 
החומרים ל 4-6 מנות :
1 ק"ג בשר עגל שמן טחון
2 בצל, קצוץ דק מטוגן ב 1/2 כוס שמן זית
1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
2 כוסות טחינה מוכנה מדוללת בכוס נוסף של מים 
1/2 כוס צנוברים מטוגנים

אופן ההכנה :
1.מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל המטוגן כולל השמן, חצי מכמות הפטרוזיליה,
   התבלינים וחצי מכמות הצנוברים.
   צרים מתערובת הבשר קציצות עגולות ושטוחות ומניחים בצד.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.).
3. מחממים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את קציצות הבשר כ-2 דקות מכל צד.
3. מסדרים את קציצות הבשר זו ליד זו בתבנית אישית שטחה ויוצקים עליהן את הטחינה הדלילה,
    (שהקציצות יהיו מחוסות בטחינה) מפזרים מעל את יתרת הפטרוזליה.
 4. אופים כ-20 דקות. מוציאים ובוזקים מעל את יתרת הצנוברים המטוגנים.
 
מגשים מיד חם עם פיתה לניגוב.
 
הדפס דף זה

מקור המתכון : http://www.haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?ArticleID=1368
מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה