סִינִיֶה
כפתה עגל (קבב) בטחינה
הכלי שבו מבשלים את המנה הזאת נקרא "סינייה"
ומכאן השם הנפוץ יותר של המנה.
החומרים ל 4-6 מנות : 1 ק"ג בשר עגל שמן טחון 2 בצל, קצוץ דק מטוגן ב 1/2 כוס שמן זית 1 צרור גדול פטרוזיליה, קצוצה דק 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור 1 כפית בהרט
1/2 כוס צנוברים מטוגנים
אופן ההכנה : 1.מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל המטוגן כולל השמן, חצי מכמות הפטרוזיליה,
התבלינים וחצי מכמות הצנוברים.
צרים מתערובת הבשר קציצות עגולות ושטוחות ומניחים בצד.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.).
3. מחממים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את קציצות הבשר כ-2 דקות מכל צד. 3. מסדרים את קציצות הבשר זו ליד זו בתבנית אישית שטחה ויוצקים עליהן את הטחינה הדלילה,
(שהקציצות יהיו מחוסות בטחינה) מפזרים מעל את יתרת הפטרוזליה.
4. אופים כ-20 דקות. מוציאים ובוזקים מעל את יתרת הצנוברים המטוגנים.
מגשים מיד חם עם פיתה לניגוב.
|