בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מרק יוגורט
מרק שהמטבח הערבי אימץ עוד מהשלטון הטורקיבארץ.
הבסיס למרק זה משמש לסוגים רבים של תעמים ותוספות שמוספים  במרק.

החומרים למרק :
1/2 ליטר יוגורט 4.5% או יוגורט ערבי.
2 בצלים גדולים , קצוצים דק.
5 כוסות מרק עוף מרוכז או 5 כוסות מים וכף גדושה אבקת מרק עוף.
4 כפות שמן זית.
1 כוס עלי נענע קצוצה או 3 כפות נענע יבשה ומפוררת
1 כף גדושה עמילן ערבי או קורנפלור מומס   בכוס מים .
פלפל לבן ומלח לשיפור הטעם.
 
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן הזית עד שיזהיב (לא להשחים) , להוסיף הנענע ולאדות
תוך כדי בחישה במשך 5 דקות.
להוסיף את מרק העוף , ולבשל למשך 20 דקות  על אש נמוכה,
לשמור על רמת נוזלים אחידה (עם יש צורך להוסיף מים חמים).
בסיר אחר להכניס את היוגורט ולחמם (לא להגיע לרתיחה),
בינתיים בסיר אחר לחמם את היוגורט , עד השלב שלפני רתיחה !
לטפטף את המים והקונפלור ליוגורט תוך כדי בחישה מתמדת
(שלא יווצרו גושים) עד לנקודת הרתיחה .
פעולה זאת חשובה לכל תבשיל עם יוגורט, כדי למנוע
מהיוגורט להישבר.

ולהוסיף את היוגורט באיטיות על סיר המרק, להמשיך לבחוש כל עוד המרק לא הגיע לרתיחה.
להנמיך את האש, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם,
ולבשל 15 דקות.
להגיש חם .

תוספות מקובלות למרק :

.
הדפס דף זה !


מקור המתכון: גולשים

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה