1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן חם
2 וחצי כוסות מים
1 כוס סוכר
למילוי
:
1 חבילת תמרים
כף חררת'
¼ כוס מים
1 כף שמן
לסירופ:
4 כוסות סוכר
מיץ מלימון
2 כוסות מים
עלה עטרה
טיפת מי זהר
אופן ההכנה:
הבצק-
מערבבים בקערה את הסולת, קמח, אבקת אפיה, הוניל, השמן והמים.
המילוי-
מערבבים את התמרים עם מים שמן והחררת' לעיסה חלקה.
יצירת המקרוט :מניחים על כף היד מעט מתערובת הסולת ומשטחיםמוסיפים כף מעיסת התמרים ומכסים בעיסת בצק הסולת . ובעזרת סכין חורצים על כל מקרוט סימנים שתי וערב אלכסוניים.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור.לאפות בחום 170 מעלות כ- 30 דקותאו עד להזהבה.להטביע בסירופ חםולפזר מזרה סוכריות צבעוניות או שומשום קלוי