המצרכים:
זר גדול של עלי סלק (מנגולד) 3 ביצים 4\1 כפית מלח 4\1 כפית סוכר
לטיגון
שמן זית
ההכנה: להפריד את עלי הסלק מהגבעול הלבן.. אנחנו משתמשים רק עם העלים הירוקים. לשטוף היטב, לחתוך ולהכניס לסיר עם מים רותחים, לחלוט כ- 3 דקות לסנן את הסלק ולקרר .
בקערה.. לשים את הביצים עם המלח והסוכר, להוסיף את המנגולד ולערבב היטב.
לחמם מחבת עם שמן זית ולשפוך לתוכה את עיסת חביתת הסלק.. לתת מכת להבה גבוה לדקה ולהנמיך להבה.. לטגן עד השחמה ולהפוך ולטגן בצד השני..
החביתה הזו לברכות ראש השנה שיבוא עלינו לטובה.. אמן..
עקבאל דאייר, זאיידין מוש נקסין...
|