לרוטב:
רבע כוס שמן,
1 פלפל ירוק ,אדום חריף
כף גדושה פפריקה חריפה,
כפית קרוויה,
כף גדושה שום כתוש,
2 כפות רסק עגבניות,
כוס מים.
6 ביצים
לבצק העסידה:
ליטר וחצי מים,
כף שמן,
סולת כמה שנכנס, (כ-400 גרם)
כפית מלח..
אופן ההכנה:
מחממים את השמן, מוסיפים פלפל ירוק חתוך מטגנים ומוסיפים את הבזר (התבלינים עם הרסק) והמים..
ברתיחה מוסיפים את הביצים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה..
בינתיים...מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח וכף שמן,
כשהמים רותחים להנמיך להבה.. ולשפוך סולת לסיר, בהדרגה תוך כדי ערבוב.. כדי שלא ייווצרו גושים.
תוך כדי בחישה מרגישים שהסולת מתעבה ומורידים מהאש.
עם יד רטובה צרים כדורים לצלחת בגודל רצוי ומעל בוזגים מהרוטב .
כל הזכויות שמורות C