לרוטב:
4\1 כוס שמן
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1 כף גדושה שום כתוש
1 כפית כרוויה (קימל טחון)
1 דג רינגה פרוס (בלי הראש)
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים...
לעיסה:
2\1 1 ליטר מים,
1 כף שמן
סולת כמה שנכנס, (כ-400 גרם)
1 כפית מלח..
אופן ההכנה:
מחממים את השמן, מוסיפים את הרינג ומטגנים מספר שניות, מוסיפים את הבזר (התבלינים עם הרסק) מטגנים ומוסיפים מים.. מבשלים כרבע שעה..
בינתיים...
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח וכף שמן,
כשהמים רותחים להנמיך להבה.. ולשפוך סולת לסיר, בהדרגה תוך כדי ערבוב.. כדי שלא ייווצרו גושים.
תוך כדי בחישה מרגישים שהסולת מתעבה ומורידים מהאש.
עם יד רטובה צרים כדורים לצלחת בגודל רצוי יוצרים גומה קטנה
ומעל בוזגים מהרוטב .
הערה : ניתן להוסיף לרוטב טבעות תפוחי אדמה או ביצים .
כל הזכויות שמורות C
|