המצרכים:
6 עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לרבעים 3 פלפל ירוק\אדום חתוכים 10 שיני שום שלמים 1 כפית שום כתוש 1 כף פפריקה חריפה 1 כפית כרוויה מלח לפי הטעם חצי כפית פלפל שחור חצי כוס שמן (חצי כוס מים אם נחוץ)
ביצים
ההכנה:
בסיר רחב ונמוך לשים את השמן, שיני שום, עגבניות, פלפל ירוק\אדום ולטגן עד שהעגבניה מפרישה נוזלים. (במידה ואין מספיק נוזלים, יש להוסיף 2\1 כוס מים)
להוסיף שום כתוש, מלח ותבלינים לערבב ולבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות.
לפתוח ביצה ביצה לתוך כוס (ככמות הסועדים) להוסיף לסיר ולבשל עוד כ- 15 דקות..
לחם טרי, טרי..
ומים קרים ליד...
זו נחשבת לשקשוקה קיצית..
בתקופה שהיה בה שפע עגבניות בלדי טריות - "שּׂקְשּוֹקֶתּ' אֵל סְּף"
פעם ראינו עגבניה רק בקיץ, עכשיו הכל צומח בכל עונות השנה
כל הזכויות שמורות C
|