המצרכים:
1 ק"ג קמח 2 כפות שמרים 2\1 כוס (ח"פ) דבש (או סילאן) 2\1 (ח"פ) כוס סוכר 2\1 כוס )ח"פ) שמן 2\1 כפית מלח 1 ביצה 1 כוס (ח"פ) מיץ תפוזים 2 כוסות (ח"פ) מים
לציפוי:
2 כפות סילאן 1 כף דבש עם 2 כפות מים חמים לערבב היטב (למרוח מעל החלה לאחר אפייה)
ההכנה:
שמים בקערה את הקמח והשמרים ומערבבים . מוסיפים סוכר, מלח, ביצה, דבש (או סילאן), מיץ תפוזים. להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק רך ונוח לעבודה. להניח להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו. לאחר ההתפחה קורצים מהבצק עיגולים ומעצבים חלה בצורת פרח מ-8 עיגולים עיגול במרכז והשאר סביבו.. או ליצור חלה קלועה . לשים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושוב להתפיח למשך חצי שעה.
למרוח ביצה ולפזר שומשום או פרג
לאפות בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות או עד הזהבה יפה..
כשהחלה אפוייה ועדיין חמה למרוח מהדבש עם המים.. ולפזר מעל גרגרי סוכר ..(לא חובה)
תהנו..
כל הזכויות שמורות C
|
|
|