2\1 ק"ג קמח
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
2\1 1 כוסות מים חמימים
2\1 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית מלח
הכנת הבצק:
להכניס לקערה את כל המרכיבים וללוש לבצק אחיד.
ולהניח להתפחה עד הכפלת הבצק
למעוך ולהוריד אויר מהבצק ושוב להניח לעוד התפחה.
לציפוי:
ביצה, שומשום ופרג
המצרכים למילוי:
2 קופסאות טונה
1 כוס זיתים מגולענים (טבעות)
לתיבול:
2 כפות צ'ילי גרוס (מושרה ב-2 כפות מים)
1 כף שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
מיץ מלימון אחד
4\1 כפית כמון
4\1 כפית קימל טחון
4 כפות שמן
(ניתן להוסיף לטונה 2 ביצים קשות ו-1 תפו"א מבושל מגוררים בפומפיה)
הכנת הלחמניות:
לחלק את הבצק ל-20 כדורים בגודל שווה ..
לשטח כל כדור ולמלא כף מסלט הטונה ולסגור .
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח עוד כ- 10 דקות.
להבריש בביצה ולפזר שומשום ופרג
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות או עד הזהבה .
כל הזכויות שמורות C