המצרכים
6 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
1\2 כוס אפונה וגזר 6 ביצים 1\2 כפית כורכום 1\2 כפית פלפל שחור
1\2 כפית קינמון
מלח לפי הטעם
5 כפות שמן
ההכנה
מועכים בקערה את תפוחי האדמה המבושלים מוסיפים להם את האפונה וגזר, תבלינים, מלח
וביצים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן בסיר (רצויי טפלון) בינוני, יוצקים לתוכו את התערובת ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.
במהלך הטיגון משחררים את תחתית ודפנות המעקוד בעזרת סכין, ומאפשרים לשמן שצף מעל עיסת המעקוד לחזור לתחתית הסיר שיקל על ניתוק המעקוד בקלות. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות עד הזהבה קלה.
בעזרת סכין משחררים והופכים בזהירות את המעקוד ומעבירים לתנור..
אופים את המעקוד על 170 מעלות צלזיוס כ- 45 דקות.
כל הזכויות שמורות C
|