המצרכים:
2\1 ק"ג סולת 5 ביצים 4 כפות שמן 1 כפית מלח
ההכנה
ללוש את הבצק עד שיהיה אחיד רך וגמיש לקחת חתיכת בצק לגלגל כמו נחשים ארוכים ולחתוך גדלים של כ 2 ס"מ. או לקחת חתיכות קטנות ולגלגל את הנוקידס על ג'אלאל של הקוסקוס, בצורת שבלולים קטנים [מומלץ להשקיע בשבלולים]. להניח את הנוקידס על מגש גדול שלא ידבקו, [רצוי לפזר עליהם סולת יבשה למנוע הדבקות].
הרוטב:
לחמם בסיר מעט שמן 2 כפות רסק עבניות 1 כף אבקת מרק עוף מלח לפי הטעם 1 כפית פפריקה 1 עוף שלם ולהוסיף מים עד 4\3 מגובה הסיר.
כשהרוטב מגיע לרתיחה, להוסיף את הנוקידס לבשל על להבה נמוכה ולהעביר לפלטת שבת.
|