החומרים: 1 ק"ג קמח 3 כפות שמרים יבשים 1/2 כוס שמן 1 כף מלח (או לפי הטעם) 1 כף סוכר 2 כפות קצח ( לא חובה ) 2\1 2 כוסות מים
לעיטור:
50 גר' שומשום 1 חלמון ביצה טרוף אופן ההכנה: מערבבים הקמח עם השמרים והסוכר. שמים את המלח, קצח והשמן על הקמח, מערבבים ומוסיפים מים תוך כדי לישה, עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ורך. מכסים הבצק במפית ומניחים להתפחה כשעה. קורצים מהבצק הכמויות הרצויות להכנת חלות/לחמים/לחמניות ולשים אותן לכדורים, מכסים במפית ונותנים לתפוח במשך עוד עשרים דקות. יוצרים צורות רצויות מכל כדור, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה נוספת. ללחם חורצים חריצים אלכסוניים על הבצק, מורחים מעל חלמון הביצה ולפזר מעט שומשום לאפות בתנור חם בחום של 180 מעלות, עד גמר האפייה וקבלת צבע זהוב יפה.
כל הזכויות שמורות C
|