חומרים:
1 ק"ג סולת
3/4 כוס שמן
1 כפית מלח
3 כוסות מים
ועוד 1 כוס מים
דלעת או ירקות לצ'רשי
אופן ההכנה:
לקערה גדולה (קסעה) מכניסים את הסולת, מוסיפים כוס מים בהדרגה ומערבבים
עד שהסולת מתעבה ומתקשה, מעבירים דרך נפה (ג'לאל) לקערה.
לפירורים שנוצרו מוסיפים כפית מלח ו- 3/4 כוס שמן ומערבבים.
מניחים את סיר (ברמה וכסכס) הקוסקוס על להבה בינונית .
בסיר התחתון (ברמה) ממלאים כ- 2/3 מים וירקות לצ'רשי (דלעת, קישואים, תפו"א, גזר וכו')
כשהמים בברמה רותחים ומעלים אדים שופכים לכסכס את הסולת שערבבנו לפירורי קוסקוס.
יוצרים עם כף גומה בקוסקוס למעבר האדים מכסים במגבת מטבח ומבשלים כשעה.
שוב מעבירים את תוכן הסיר העליון (כסכס) בחזרה לקערה הגדולה, שופכים בהדרגה 2 כוסות מים ומערבבים עם כף עץ (מפוררים את הגושים)
מוצאים את ירקות הצ'רשי מהסיר ומוסיפים מים בגובה ½ סיר ומביאים לרתיחה.
מחזירים את הקוסקוס לכסכס וממשיכים לבשל חצי שעה נוספת .
שופכים את הקוסקוס החם לקערה, מוסיפים כוס מים ומערבבים. מניחים דקות ספורות עד ספיגת המים. ומפוררים את הגושים בקוסקוס..
טיפ-
כשהקוסקוס מתקרר להעביר שוב בג'לאל לקבלת קוסקוס דק ואוורירי..
C כל הזכויות שמורות