x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

מקרוד עם  תמרים  -  (תמרים (36 יח') 

 

 

 

             

 

 חומרים לבצק:

1 כוס שמן רותח

 כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי או מים

 שקית אבקת אפייה

כוס קמח

 3/4 קילו סולת

 

חומרים למילוי:

1/2  חב' תמרים בשקית וקום

 גרד מקליפת תפוז (לא חובה)

 כפית קינמון

 1/4 כוס מים.

 

אופן הכנת הבצק:

לשים בקערה  את השמן, המים, האפייה והקמח, להוסיף את הסולת ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים .

 

להכין כל פעם כ-10 כדורים מהבצק, ליצור גומה באמצע, למלא במילוי תמרים ולהדק היטב את התפר. רצוי להרטיב את הידיים מידי פעם על-מנת שהתפר יידבק היטב.

 

ליצור צורות ארוכות, להניח על מגש משומן כשהתפר כלפי מטה, לחרוץ מלמעלה עם סכין פסים לאורך ולרוחב באלכסון (שתי וערב) לא עמוק.

 

לטגן בשמן עמוק וחם כ-10 יח' כל פעם, לצנן, להכניס לסיר הדבש ולבשל כ-7 דקות על אש נמוכה.

 

 

 

אופן הכנת המילוי:

 לעבד את התמרים עם המים, להוסיף את הקינמון, קליפת התפוז לערבב.     

 

חומרים לסירופ:

 3כוסות סוכר

3 כוסות מים

מיץ מחצי לימון טרי

 

להביא לרתיחה את כל כול חומרי הסירופ להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת

 

צבע זהוב. 

 

בהצלחה רבה! ליאורה

  

 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם