x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

טארט שזיפים עם קרם אגוזי לוז

 

 

 

כמות הקרם והבצק מספיקים ל-2 תבניות 22 קוטר,  או אחת גדולה 28

 

חומרים לבצק:

200  גרם חמאה קרה

100  אבקת סוכר

1 חלמון

 כפית מים קרים

 קורט מלח

300  גרם קמח

 

אופן הכנת הבצק:

להקציף במהירות נמוכה את החמאה ואבקת הסוכר, תוך כדי להגביר את המהירות להקציף כ-2-3 דקות,להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את שאר החומרים ללוש לא יותר מדי,  לכסות ולהכניס ל-3/4 שעה למקרר.

 

לרדד את הבצק על נייר אפיה, להניח על תבנית פאי נשלפת להדק היטב כולל הדפנות, להניח במקרר שוב ל-1/2 שעה.

 

לאחר מכן להניח נייר אפיה גזור ומותאם לקוטר התבנית על הבצק,  לפזר על הנייר חופן גרגרי חומוס או שעועית (לא לזרוק את הקיטניות ניתן לשימושים חוזרים).

 

להכניס לתנור חום 180 מעלות  לאפיה ראשונית כ-10-15 דקות.

 

 

חומרים לקרם אגוזי לוז:

200  גרם חמאה רכה

200  גרם סוכר

3  ביצים

200  גרם אגוזי לוז קלויים (לא מדי) וטחון גס (ע"י פולסים במעבד מזון:  לחיצה, הפסקה, לחיצה, הפסקה)

80 גרם קמח

 

אופן הכנת הקרם:

להכניס את החמאה והסוכר למיקסר להקציף מס' שניות ובהדרגה להכניס ביצה אחר ביצה עד להבלעה וקבלת קרםחלק, להכניס לקירור ל- 1/2 שעה או יותר.

 

להוציא את השעועית והנייר אפיה מהבצק שהתקרר, למרוח את הקרם על הבצק לסדר את רבעי השזיפים בצורת מניפה, להכניס לתנור ל-40 דקות בחום של 175 מעלות.

 

מילוי פירות: 

כ-10 שזיפים או יותר

 

אופן ההכנה: 

לחתוך את השזיף ל-2,  להחזיק עם 2 הידיים ולסובב עד שנחתך לבד, להוציא את הגלעין ולחתוך כל שזיף ל-4 רבעים.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם