x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

אופן הכנת הבצק:

 

ללוש את כל חומרי הבצק יחד היטב (בלי החמאה), לכסות עם שקית ניילון ולהניח להתפחה.

 

לחלק את הבצק ל-2 כדורים שווים. לשים את החמאה בקערה להוסיף כוס קמח לערבב היטב נוצר גוש קמח/חמאה,

לרדד כדור בצק  לעלה עבה מעט, להניח מחצית כמות החמאה  ולקפל ל-4 כמו לבצק עלים, לרדד כמה שאפשר בלי לגרום לחמאה

לפרוץ החוצה ולקפל שוב. לחזור על אותה פעולה עם החלק הנותר.

לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לשעתיים, לחזור על פעולת הרדוד והקיפול (רק שהפעם ללא החמאה), עוד 2-3 פעמים עד שלא רואים

 יותר את גושי החמאה  והם נבלעים יפה בבצק.

 

(הבצק צריך להיות לפחות לילה במקרר).

 

עוגות שמרים עם גבינה (הכמות מספיקה ל-4 צמות יפות)

 

חומרים לבצק:                                         

6 כוסות קמח                                          

1 כוס סוכר                                              

כוס ושליש חלב פושר                              

30 גרם שמרים טריים                              

400 גרם חמאה מופשרת+כוס קמח         

גרד מחצי לימון

1/2 כפית מלח

ביצה טרופה למריחה לפני האפייה

 

אופן הכנת הבצק:

 

ללוש את כל חומרי הבצק יחד היטב (בלי החמאה), לכסות עם שקית ניילון ולהניח להתפחה.

 

לחלק את הבצק ל-2 כדורים שווים. לשים את החמאה בקערה להוסיף כוס קמח לערבב היטב נוצר גוש קמח/חמאה,

לרדד כדור בצק  לעלה עבה מעט, להניח מחצית כמות החמאה  ולקפל ל-4 כמו לבצק עלים, לרדד כמה שאפשר בלי לגרום לחמאה

לפרוץ החוצה ולקפל שוב. לחזור על אותה פעולה עם החלק הנותר.

לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לשעתיים, לחזור על פעולת הרדוד והקיפול (רק שהפעם ללא החמאה), עוד 2-3 פעמים עד שלא רואים

 יותר את גושי החמאה  והם נבלעים יפה בבצק.

 

(הבצק צריך להיות לפחות לילה במקרר).

 

מילוי גבינה:

2 חב' גבינה טוב טעם (נמכרת עטופה בנייר של חב' טרה)

2 מיכלי גבינה 5%

1 כוס סוכר

1 קופסת אינסטנס פודינג וניל. 

 

אופן הכנת המילוי:

לערבב הכול יחד.

 

סירופ  צמיגי  (ציפוי לאחר האפייה)

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

חצי לימון

כפית תמצית וניל

 

הכנת הסירופ:

להביא לרתיחה את הסוכר, לימון, ומים, להנמיך את האש ולבשל עד שיהיה דביק מאוד להוסיף את הוניל.

 

אופן הכנת הצמות :

לחלק כל כדור ל-2 , לרדד כול חלק לעלה, להניח מילוי במרכז לאורך כל הבצק בצורה נדיבה להשאיר את הקצוות ריקים, לעשות חתכים עם סכין בצורה אלכסונית  משני הצדדים, ולקלוע מעין צמה (ראה תמונה),

להשאיר להתפחה בתבנית, למרוח ביצה טרופה להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות או עד שמתקבל צבע חום.

 

להוציא מהתנור ולמרוח במברשת את הסירופ כשהוא פושר.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם