x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 






מיניקוטי/דבלה       מהמטבח התוניסאי או הטריפולטאי

מצרכים לבצק:
4 ביצים
3 כוסות קמח (350 גרם)      
1 שקית סוכר וניל

שמן עמוק לטיגון
3/4 כוס עמילן לפתיחת הבצק

סירופ/דבש
1.5 כוסות מים
1 כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

אופן הכנת הבצק:

ללוש את חומרי הבצק היטב לתת לנוח 1/2 שעה, לחלק ל-3 כדורים, לכדרר היטב כל כדור
ולתת מנוחה של 5 דקות נוספות.

לפזר על משטח העבודה מעט קורנפלור להניח כדור בצק ולרדד היטב למלבן גדול ודק, לקחת גלגלת עם שיניים ליישר קצוות, לאחר מכן, לחתוך רצועות ארוכות ברוחב 3 ס"מ בערך.

לנעוץ קצה אחד מרצועת הבצק למזלג לגלגל בצורה רופפת על המזלג את כל הרצועה, לנעוץ את הקצה השני במזלג, (ששני הקצוות יהיו נעוצים במזלג). להכניס לשמן עמוק וחם עם המזלג עד שהדבלה תתנפח ותתייצב ואז לשחרר מהמזלג.

נ.ב. דרך שנייה:  לנעוץ צד אחד, להניח בשמן ולגלגל תוך הצמדה לדופן הסיר עד להתייצבות הדבלה.  

אופן הכנת הדבש:

לשים בסיר את הסוכר, לימון ומים, להביא לרתיחה להנמיך את האש, לבשל עד לקבלת מרקם צמיגי צהבהב ודביק, לטבול את העוגיות. (להכניס סכין לדבש, לגעת עם האצבעות אם דביק מספיק זה מוכן).


בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם