x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/2577637528.jpg

אפונה עם קציצות

 

חומרים לקציצות:

1/4  קילו בשר בקר טחון

1/4  קילו בשר עוף טחון

2  בצלים קצוצים

1/4  כוס שמן

 כף עד שתיים מים

 צרור פטרוזיליה קצוצה

1  ביצה

1/2  כוס פירורי לחם

1/2  כפית בהרט

 1 כפית שטוחה תבלין קציצות מרוקאי (ראש אל חנות)

 מלח

 פלפל

1  כפית מרק עוף

 

 

מצרכים לתבשיל:

1/2  שקית אפונה קפואה  (400 גרם בערך)

2  גזרים טריים מקולפים וחתוכים לקוביות

3  בצלים קצוצים

4-5  סלרי (כרפס) גבעול ועלים מקולף מחוטים  וחתוך

1  כרעיים עוף חתוך/ או 2 כנפיים  (זה מוסיף טעם)

 כפית קטנה מרק עוף

1/2  כוס שמן

 פלפל שחור

 מלח

1/2  כפית כורכום

 כוס מים

 

אופן ההכנה:

לשים את השמן בסיר להוסיף את הבצל  ולטגן עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף את העוף ולתת לו טיגון משני הצדדים, להוסיף את שאר החומרים לכסות ולבשל כ-1/4 שעה על אש מונמכת.

 

לאחר מכן להסיר את המכסה ולהוסיף את הקציצות, לבשל עם מכסה כ-1/2 שעה בערך על אש מונמכת,  להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עד

לספיגת הנוזלים וסמיכות הרוטב.

 

אופן הכנת הקציצות:

ללוש הכול יחד היטב לטעום ולשפר טעם, לתת לנוח  כ-1/4  שעה לפחות לספיגת הטעמים.

לשמן ידיים ליצור קציצות  להניח על האפונה, לכסות כ-1/2 שעה לפחות להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עד לספיגת הנוזלים  והסמכה הרוטב

 

בהצלחה רבה! ליאורה 

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם