x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

 

 

קציצות  טוניסאיות (כפתה)

  

 

אלו קציצות טעימות במיוחד שלימדה אותי פעם שכנה טוניסאית:

 בעיקרון מכינים אותם מכל חלקי העוף הפנימיים שנשארים כגון: גרונות, קורקבנים, חזה עוף, כבדי עוף.

 מבשלים הכול ומפוררים היטב את הבשר ולאחר מכן מוסיפים את

 הירקות ושאר החומרים.

 את הקציצות בתמונה הכנתי ממה שהיה בבית, לא חייבים להיות צמודים למה שכתוב.

 נ.ב. לא לזרוק את המים שבושלו בו הקורקבנים, ולא לזרוק את השמן טיגון של
הכבדים והקציצות.

 

 

 

החומרים:

 300 גרם כבד עוף צלוי ומטוגן קלות (להשאיר את השמן וללוש עם שאר החומרים)

 300 גרם קורקבנים מבושלים וחתוכים קצוץ

 300 גרם הודו טחון

 300 גרם בשר טחון

 צרור פטרוסיליה קצוצה

 מחצית צרור כוסברה קצוצה

 עגבנייה מגורדת

 תפוח גדול אדמה מגורד גז

 2 בצלים גדולים קצוצים דק

 4-5 שיני שום מרוסקים

 2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות היטב

 2-3 ביצים (תלוי בגודל) לא מבושלות

 3 כפות קמח

 כף אריסה אדומה (סחוג)

 פלפל שחור

 מלח

 כף מרק עוף

 מעט כורכום

 שמן לטיגון עמוק

 אופן ההכנה:

 ללוש הכול יחד, לתת לנוח כ-20 דקות לספיגת הטעמים, ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק וחם. ניתן לאכול אותם כך בלי לבשל, אפשרות שנייה, לקחת את המים בו בושלו הקורקבנים, להוסיף מעט משמן הטיגון, להוסיף כף אריסה או רסק, כפית מרק עוף, פלפל שחור ומלח לפי הטעם. להביא לרתיחה

 ולהוסיף את הקציצות לבשל כ-10-15 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

 אוכלים את הקציצות עם קוסקוס או לבד.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 

 

 

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם