x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image

                                   

 

               View Full Size Image   View Full Size Image

 קוסקוס מרוקאי

 

מרק הקוסקוס אצלי מורכב ממס' סוגי בשר דבר שנותן טעם ועסיסיות נפלאה.

כל הבשרים  עוברים שליקה לפני הוספתם למרק.

 

חומרים:

1 כוס חומוס מושרה (כל הלילה(

1 חתיכת עצם רצוי עצם ברך 

1/2  ק"ג בשר מס' 8 שריר, או מס'  5 כתף 

2-3  כרעיים של עוף או כנפיים

 1/2 ק"ג דלעת אדומה חתוכה לקוביות גדולות

3  קישואים חתוכים ל-4

2  עגבניות אדומות חתוכות ל-2

1 בצל גדול שלם

 ראש  סלרי קטן כולל מס' עלים

 לפת קטנה (בעונה(

1/4 כרוב חתוך ל-4 שטוף

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

3/4  כוס שמן

 כף גדושה או יותר מרק עוף אמיתי

 פלפל שחור

 מלח

חצי כפית כורכום 

 

אופן ההכנה:

לשים בסיר לחץ את הבשר, העצם והחומוס, למלא חצי סיר מים ולבשל עד שהבשר יהיה רך והחומוס, (אם זה בסיר לחץ ודאי ידוע לך הזמן הדרוש לכך).

 

בזמן שהסיר לחץ עובד, שמים בסיר רחב לדגים  (ראה תמונה), את העוף, והירקות הקשים: ראש סלרי, לפת, בצל, 4 כוסות מים בערך, לבשל עד שהעוף,

יתבשל היטב, להוסיף את שאר הירקות, כמו כן, להוסיף את מה שהיה בסיר לחץ, לבשל עם מכסה עד שכל הירקות יתבשלו, להוסיף תבלינים להגביה את האשלבשל עד שהמרק יהיה סמיך.

 

את גרגרי הסולת המוכנים אין צורך להסביר, מי שיודעת להכין לבד יודעת, מי שלא וקונה מוכן יש הוראות הכנה על גבי השקית.

מי שרוצה בכול זאת לנסות להכין לבד הרי אופן ההכנה:

 

חומרים:

1  קילו סולת (רצוי של חב' שטיבל עם נייר צהוב, הוא עבה יותר וקל לעבודה(

2  כוסות מים

1/2  כוס שמן

3  כוסות מים לאידוי

 כף מלח

 

אופן ההכנה:

לשים חצי קילו סולת בקערה רחבה וגדולה (ראה תמונה של סיר מרק הקוסקוס למשל),בצד אחד של הסיר, להוסיף 3/4 כוס מים בערך (לא על הסולת), ובתנועות סיבוביות רחבות לערבב ביחד כל הזמן עד שמרגישים שהסולת יבשה בידיים ולא לחה לשפשף בין הידיים לפורר גושים שנוצרו.

 

להוסיף עוד מעט מים והפעם בכמות קטנה יותר ולהמשיך עם התנועות הסיבוביות של הידיים, שוב מוסיפים  מעט מים ולהמשיך בתנועות סיבוביות עד שהסולת נראית גרגרית ולא חולית והכי חשוב  יבשה ולא לחה בידיים .

להכין את מחציתו של הסולת הנותר באותו אופן.

 

להוסיף לסולת המעובד את השמן לערבב היטב, להעביר לסיר אידוי מיוחד לקוסקוס בחלקו העליון (מסננת) כשמתחתו סיר עם מים עד חצי סיר

לבשל בערך כ-15 דקות.

 

לאחר האידוי הראשוני להעביר את הקוסקוס לקערה גדולה להוסיף את המים והמלח לערבב היטב שהמים ירטיבו את כל הסולת, להחזיר שוב לחלקו העליון של סיר הקוסקוס לאידוי נוסף של 15 דקות בערך.

 

טיפ: כשהקוסקוס מתקרר היטב להעביר אותו דרך נפה ממתכת מעט עבה, זה מבטיח קוסקוס גרגרי אחיד ללא גושים.

       

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם