x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגיות מרוקאיות סיגרים במילוי שקדים  

                      

 

סיגרים מתוקים (כ-60 יחידותבערך)

 

חומרים לבצק:

1 כוס שמן 

1כוס מים

 3-4 טיפות מי זהר
 קמח כמה שנכנס (בערך 4 כוסות קמח) 

 כוס מדידה שלי הוא כוס פלסטיק חד פעמי לשתיה קלה

600 גרם מרציפן ביתי (ראה מתכון)

 

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים, ללוש היטב ולחלק ל-4 כדורים, לרדד כל כדור ולקפל כמו בצק עלים לתת לנוח כ-10 דקות.

 

לאחר מכן, לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק, ליישר קצבות ולחתוך למרובעים. לפזר את המרובעים על שולחן העבודה ולרדד
כל מרובע עוד טיפה שיהיה דק יותר
- כמו עלה סיגרים.

 

ליצור נקניקים  מהמרציפן להניח בקצה ולגלגל, תוך כדי גלגול להכניס את הקצוות פנימה ולהשתדל שהקצוות יישארו עד
הסוף מתוחים מהצדדים
לאחר שיצרתם נקניק יפה וארוז בקצוות תנו לו גלגלו נוסף עם כף היד להאריך את הסיגר.

 

להניח על מגש כשהתפר כלפי מטה, עצה: תנו לסיגרים לנוח כשעה ויותר  במגש על מנת שבטיגון לא יהיו חלקי בצק שיתנפחו

 

(הערה: אם המרציפן קשה, מעט ניתן להוסיף לו מעט מים או מעט מהדבש הביתי שהכנתם ,עד לקבלת מרקם גמיש).

 

לטגן בשמן עמוק וחם, בסיר גבוהה ולא רחב, להניח כמה שיותר סיגרים בסיר רצוי צפופים מעט לטגן עד לצבע זהוב,

לקרר לאחר מכן לטבול בדבש כשהדבש על אש נמוכה כל הזמן.  

 

 

 

 

 

הכנת מרציפן בית

1 קילו שקדים (מהזן הזול אין צורך בזן משובח)

3/4   ק"ג סוכר

גרידה מלימון אחד

תמצית שקדים

 

 

אופן ההכנה: 

להניח את השקדים בקערה לשפוך עליהם מים רותחים שיכסו את השקדים, להשהות כשעה במים עד שהמים מתקררים, לסנן את המים
ולחזור על אותה פעולה, זה מבטיח קילוף מהיר יותר.

לאחר הקילוף לייבש במגבת נקייה, לטחון במכונת בשר חשמלית, פעמיים, פעם ראשונה ללא סוכר, פעם שנייה להוסיף את הסוכר ללוש היטב עם הידיים ולטחון שוב, לאחר מכן להוסיף את גרידת הלימון ותמצית שקדים וללוש היטב שוב.

לחלק לכמויות  של 500 גרם בשקית, להניח במקרר במקום הקר ביותר עד השימוש (אין צורך להקפיא.

  

 סירופ דבש ביתי

 

1 ק"ג סוכר

 2 כוסות מים

 מיץ מ-2 לימונים טריים 

 

 

אופן ההכנה: 

לשים יחד בסיר את הסוכר והמים, להביא לרתיחה ולהנמיך,  לבשל כ-20 דקות בערך, להוסיף את הלימון להמשיך לבשל עד לקבלת סירופ צמיגי, 
איך בודקים? טובלים סכין
לתוך הדבש ונוגעים באצבעות בזהירות אם דביק מספיק זה  מוכן.

 

בחודשים חמים כמו יולי ואוגוסט, רצוי לא לטבול מראש את הסיגרים משום שהסוכר מתפרק בחום  ולא מחזיק מעמד, רצוי יום  עד יומיים לפני האירוע.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם