נוגט במילוי בוטנים
חומרים:
100 גרם סוכר
2 כפות מים
1 כף מיץ לימון סחוט
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1 כף גלוקוז
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
25 גרם מרגרינה
1 כף מייפל
100 גרם חלבה וניל ללא סוכר
250 גרם בוטנים קלויים קלופים וטחונים
לציפוי
150 גרם סוכר פונדט
טיפה צבע מאכל (לא הכרחי)
כף אלכוהול 95%
אופן ההכנה:
בסיר להמיס את הסוכר, הסוכר וניל, המים, הגלוקוז, המלח, הקינמון ומיץ הלימון, על אש גבוהה, לאחר מס' רתיחות מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת הופכת להיות צמיגית כמו מסטיק.
מוסיפים את הדבש, המייפל והמרגרינה, ולאחר 2 רתיחות מסירים מן האש.מבליעים את הבוטנים בתוך הנוגט מוסיפים את החלווה, מערבבים ומצננים.
צרים צורות גיאומטריות שונות ומצפים בפונדט.
הכנת הציפוי:
להניח סיר עם מים על האש להביא לרתיחה ולהנמיך
להכניס את הפונדט לכלי יבש ולהניח על המים, במידה וסמיך יש להוסיף כפית מים, להוסיף צבע מאכל ואלכוהול לטבול את הנוגט ולהניח על נייר פרגמנט.
להמיס שוקולד מריר לקחת מעט בכפית ולזלף שתי וערב.
בהצלחה רבה! ליאורה
|