x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 
סירות תפוחי אדמה עם כבד, בצל, ופטריות



סירות תפוחי האדמה:
7 - 8 תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כוס שמן שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט טימין

מילוי:
500 גרם כבד עוף
2 בצלים בינוניים קצוץ
2 בצלים בינוניים סגול קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים
1 כפית סוכר חום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף סילאן
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה

אופן הכנת תפוחי האדמה:

לבשל במים את תפוחי האדמה בשלמותם, לנעוץ סכין, אם מבושל (לא לבשל מידי) להוציא מהמים,לקרר ולייבש עם נייר סופג.

לחתוך את השליש הראשון מלמעלה, ולרוקן מעט מהתפוחי אדמה (ליצור מעין סירות), להבריש עם שמן זית את החלק החיצוני והפנימי, לפזר מלח, פלפל, טימין. להכניס לתנור שחומם מראש לטורבו ל-220 מעלות. עד שהקליפה משחימה.

אופן הכנת המילוי:
לשטוף ולייבש את הכבד עוף, להניח על רשת ולצלות מעט  (מטעמי כשרות).
נטגן את הבצלים עם שמן עד להזהבה, להוסיף סוכר חום, לטגן עוד דקה, להוסיף את 
הפטריות, לטגן עוד 2 דקות, להוסיף את הכבד ואת כל התבלינים להמשיך לטגן עוד 5 דקות.
נוסיף את הסילאן לעוד דקה, ולבסוף נפזר את הפטרוזיליה. 

הערה: לאחר שכל התערובת התקררה, רצוי לחתוך  את הכבד ואז למלא את הסירות ולהגיש.

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם