x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image

 

תמריקה דלחמס 

                

זה שמו של המאכל שהיום גם אולמות לאירועים אימצו אותו כתוספת , מאכל זה הוא תפריט קבוע בערים מסוימות במרוקו,

כמו למשל יהודי פז, יהודי ספרו, נדמה לי גם יהודי מקנס.

הוא חובה בערב שבת כארוחה עיקרית, יש כאלה שמבשלים אותו עם דגים במקום בשראצלי זה מאכל ליום שישי בצהריים שהוא  מבושל עם זנב שור ובשר שריר, בשר ראש מאוד אידיאלי לזה, אפשר עם כנפיים.

 

חומרים: (ל-5 מנות בערך)

2  כוסות חומוס מושרה (כל הלילה)

 מס' חתיכות זנב שור, או בשר שומני אחר כגון  שריר , 2-3 כנפיים

 חצי כוס שמן +

6-7  שיני שום

 חצי צרור כוסברה קצוצה, ועוד חצי צרור לשמור לקראת הסוף

 כף אריסה ביתית (ראה מתכון)

1  פלפל ירוק/אדום חריף

 כף פפריקה אדומה

 כפית מרק עוף

 מלח

אופן ההכנה:

להרתיח את הבשר ולזרוק את המים,  לשים את בשר והחומוס בסיר לחץ (זה פשוט מקצר את זמן הבישול.

 

להוסיף כ-8 כוסות מים בערך ולבשל עד שמתרכך, (אין אני מציינת זמן בישול, כל אחד מכיר את הסיר לחץ שלו), לאחר מכן להעביר לסיר שטוח לדגים

להוסיף: שום והכנפיים  ולהמשיך לבשל עד שיתבשלו הכנפיים.

 

להוסיף את שאר החומרים ולבשל עד שנשאר רוטב סמיך מאוד, מעט לפני סיום הבישול להוסיף את צרור הכוסברה הנוסף  זה פשוט משאיר טעם נהדר לאוהבי הכוסברה במיוחד.  

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם