x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

   

סופגניות חנוכה

1 קילו קמח

4 ביצים

כוס סוכר

כוס שמן

40 גרם שמרית

2 כוסות מים פושרים

2 כפות קוניאק

כף תמצית וניל

1/2 צנצנת ריבה מסוג טוב

1/2 בקבוק שמן לטיגון עמוק + חתיכת גזר קטנה בתוך השמן (המונעת שריפת השמן)

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק מס' דקות ביד או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק רך ונעים, לכסות עם ניילון ולהתפיח, לאחר ההתפחה ללוש שוב לכסות ולהתפיח שנית.

 

ללוש מעט את הבצק להורדת הנפח, ולהניח על משטח  מקומח, לחלק  ל-4 כדורים שווים או יותר,לרדד כל עלה על משטח מקומח לעלה בעובי 2 סנטימטר לפחות , לסמן בכוס מס' עיגולים להניח במרכז כל עיגול מעט ריבה,

לרדד עלה נוסף באותו אופן ובאותו גודל ולהניח על העלה עם הריבה, לקרוץ עם כוס עיגולים (להשתדל שהריבה תהיה במרכז ולא בקצה שלא תיפלט בטיגון), להניח על מפה ולכסות להתפחה נוספת.

 

לחמם שמן עמוק (לא להרתיח) ולהנמיך את האש, להכניס 3-4 סופגניות כל פעם, לכסות עם מכסה בשלב ראשון למס' דקות עד שמתקבל צבע חום,

להפוך את הסופגניות ולהמשיך לטגן ללא מכסה, וכך הלאה עד לגמר טיגון כל הסופגניות. (מדי פעם להרים את האש למס' שניות)

העביר לקערה עם נייר סופג, לאחר הצינון לפזר אבקת סוכר.

 

הערה: אחרי הטיגון והצינון ניתן להקפיא, להוציא לפני ההגשה להכניס למיקרו למרכז ל-30 שניות, לפזר אבקת סוכר ולהגיש.

 

בהצלחה רבה !ליאורה-ליליאן 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם