x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


עוגת בסקויטים משודרגת

 

חומרים לבסיס:

2  חב' ביסקוויטים פטי-בר קקאו (בערך 165 גרם)

1 כוס נס קפה חזק קר (ללא חלב)

 

אופן הכנת הבסיס:

לקחת תבנית מלבנית להניח עליה נייר כסף עבה כולל שוליים ארוכות,

לטבול את הביסקוויטים בנס קפה ולסדר כך:  3 לרוחב ו-7 לאורך, למרוח חצי מכמות הקרם, ולחזור על הפעולה, לסיים בשכבת ביסקוויטים.

 

סה"כ 3 שכבות ביסקוויטים,  לשפוך את הציפוי שוקולד מעל השכבה האחרונה, להטות את התבנית לצדדים שהשוקולד יכסה את כול העוגה ולהניח למס' שעות במקרר.

 

 

חומרים לקרם פטיסייר:

3  כוסות חלב

כוס סוכר

3  שקיות סוכר וניל

 כפית תמצית וניל

3  כפות קורונפלור גדושות

4  חלמונים

1שמנת מתוקה (קרה מאוד)

 

אופן הכנת קרם פטיסייר:

לשים בכלי: 2 כוסות חלב, את סוכר, סוכר וניל ותמצית הווניל, להניח על אש גבוהה עד לכמעט רתיחה ולהנמיך.

 

בכלי נפרד לערבב היטב את הכוס חלב הנותר, קורנפלור וחלמונים, לערבב היטב שלא יהיו גושים ולשפוך לחלב החם,  לערבב כל הזמן עד שהתערובת תתקשה ותייצר בועות, לקרר היטב.

 

לנער היטב את מיכל השמנת מתוקה ששהה בהקפאה לפחות 1/4 שעה, לשפוך למיקסר להוסיף כף סוכר להקציף במהירות לא מקסימלית עד לקבלת קרם יציב, להוסיף לקצפת את הקרם פטיסייר שהתקרר היטב

ולערבל במיקסר על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה,  לקרר את הקרם לפחות שעה לפני מרחתו על הבצק.

 

הערה: לגבי הקצפת השמנת, יש להיזהר מהקצפת יתר העלולה לפרק  את הקצפת ולהפוך אותה לחמאה.

 

 

ציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

 

אופן הכנת הציפוי:

לשפוך את השמנת לכלי, להניח על האש ולהביא לכמעט רתיחה, לכבות את האש ולהוסיף את השוקולד ולערבב כול הזמן.

 

להכניס למקרר למס' שעות,  מדי פעם להוציא לערבב ולהחזיר למקרר עד לקבלת סמיכות לציפוי (תערובת לא צריכה להיות רכה ולא קשה.

היא צריכה להיות באופן שכזה כששופכים על השכבה העליונה מטים את התבנית למעלה למטה עד שכול הציפוי מתלבש היטב על העוגה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם